Hem fet el cim!El passat 25 de juliol, un equip format per set amics: quatre dels quals són membres del Baix Ter - Supermercats Jodofi, va iniciar l'ascensió, a peu, a l'Aneto.

Amb 3404 metres, l'Aneto és el vèrtex més elevat del massís de la Maladeta i de tots els països catalans. Aquesta muntanya, juntament amb el Posets, el Pico Maldito o el Mont perdut, han donat lloc al més important centre d'alpinisme dels pirineus.

Pels que estimem la muntanya i per la seva referència, el cim de l'Aneto es mereix una visita obligada ja que ofereix una panoràmica del nostre territori inigualable.

Després de fer nit a Benasc (o semi nit perquè ens vam llevar a les 4 h. del matí ) ,vam pujar per la via més trepitjada: passant pel refugi de la Renclusa vam poder assistir al despertar de tots els muntanyencs que feien l'ascensió en dos dies.

Després de superar el portillón superior ja vam poder percebre que la pujada seria més dificultosa del que ens esperàvem: la glacera de l'Aneto , inflexible a la calor de l'estiu, obligava a utilitzar grampons, i d'entre els cinc que pujàvem, només en portàvem dos parells, així que només l'Andreu i jo vam poder trepitjar el gel.

Després de dues hores de pujada amb molt desnivell vam arribar al conegut Pas de Mahoma. Sembla estrany que un tall tant curt, costi tanta estona de travessar.. quatre lloses mal posades i vistes infinites a banda i banda fan empassar saliva a la majoria dels que no hi estem gaire acostumats als penya-segats...

Però en aquests casos no s'hi ha de donar gaires voltes i després d'uns: "passes o no passes?" vam poder fer-nos un lloc al cim.

El clima va estar de part nostra i ens va permetre fer una baixada circular, descendint pel mig de la glacera vam retrobar els nostres companys al punt d'inici, i després d'unes canyes ben fresques vam comentar la jugada i vam preparar la pròxima aventura.