17é al Campionat d'Espanya Júnior.

Tot i dominar amb gran autoritat la copa Catalana i el Campionat de Catalunya, en Joan no ha tingut cap opció davant el potencial dels corredors del Nord ( 13 dels 16 primers ).
En Joan ha entrat a meta 17é, després d'haver de remuntar moltes posicions, en una cursa que començava puntualment a les 12, i en la qual en Joan partia de la posició 35-40 aproximadament, ja que s'ha realitzat la parrilla tenint en compte l'Open d'espanya d'aquesta modalitat. En els primers compassos de la carrera una gran caiguda ha provocat un embús, del qual només s'han salvat els 10-15 primers classificats.
A partir d'aquí en Joan ha hagut de començar a remuntar posicions, i finalment ha entrat en 17ena posició, a 3.20 minuts del Campió.
Les esperaences de podi eren absolutament nul·les, però s'optaba a un TOP10, en el qual en Joan tampoc ha tingut opcions a entrar-hi. Les condicions del circuit eren típiques de les carreres del nord, i completament atípiques a Catalunya, la qual cosa ha fet que els Ca
talans haguèssin d'aprendre a correr en fang durant la mateixa cursa, cosa que els servirà d'experiència en altres ed
icions.

Per altre banda felicitar el també català, i company en el Team Relay d'en Joan, David Lozano, que ha aconseguit el seu 6è campionat d'Espanya consecutiu, ( 2 Júnior, i 4 Sub-23) cosa que demostra la seva superioritat a Espanya. El 2009, a més també va guanyar el Campionat d'Espanya de BTT.