NOSALTRES DECIDIM, SOM UNA NACIÓ!


Òmnium Cultural és una entitat fundada l’any 1961 que treballa per la promoció i la normalització de la llengua catalana, la cultura i la identitat nacional de Catalunya. En l’actualitat, i després d’anys de treball constant, Òmnium té la voluntat d’esdevenir el punt de trobada de la societat civil.

Òmnium Cultural compta a dia d'avui amb 21.000 socis i sòcies i amb 24 seus territorials repartides arreu del país. Amb Òmnium Catalunya Nord, Òmnium l'Alguer i la Federació Llull (Acció Cultural del País Valencià i l’Obra Cultural Balear), l’entitat coordina les seves accions en el marc dels Països Catalans.

Òmnium Cultural, davant de l'enèsima retallada de l'Estatut de Catalunya, ara a mans del Tribunal Constitucional espanyol, pren el repte d'organitzar i convocar una gran marxa ciutadana, immediata, unitària i massiva, per demanar respecte a la voluntat del poble català i per defensar el dret a decidir. Òmnium Cultural considera que tot i les diferents visions sobre l’autogovern i sobre l’Estatut aprovat el setembre del 2005, amb aquesta manifestació ens unim davant d’una demanda legítima i compartida: el nostre dret a decidir com a poble.

L'entitat està convençuda que una resposta immediata és una de les maneres de ressaltar la fermesa i coherència del poble català en la defensa dels seus drets.

Les entitats que vulgueu donar suport a la manifestació “Som una nació. Decidim nosaltres” podeu adherir-vos-hi des d’aquí.

Es convoca a tothom a participar de la convocatòria que es farà a Barcelona el dissabte 10 de juliol i s'iniciarà a les 6 de la tarda des de la cruïlla del passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal. La marxa, que durà el lema “Som una nació. Nosaltres decidim”, anirà encapçalada per diverses personalitats de la societat civil i de les principals organitzacions socials, polítiques i culturals del país.


La manifestació transcorrerà per tot el passeig de Gràcia. Encara no és segur el punt final del recorregut (es detallarà en els propers dies).


Dia 10 de juliol
Manifestació
Som una nació. Nosaltres decidim.
18 h. Passeig de Gràcia amb avinguda Diagonal

El C.C. Baix Ter s'hi ha adherit, siguent una de les primeres entitats ciclistes en fer-ho. Per això us anima a tots els qui formeu part d'altres entitats i compartiu aquest ideari, a que us hi sumeu i adheriu i a tots els qui pogueu, participeu i assistiu a la convocatòria.