popularitat a cop de talonari


Aquests ultims anys, com heu pogut apreciar, el BTT s'està convertint en un dels esports més practicats arreu del país, la qual cosa comporta un augment de popularitat, sobretot pel que fa els mitjans de comunicació.

Aquesta popularitat, però ha vingut a cop de talonari, ja que, proves realment importants com l'Open d'Espanya, Copa Catalana, Campionats de Catalunya,.... no han tingut cap incidència als mitjans, totalment al contrari que les proves privades, com La Titan Desert, l'Open Natura, els 3 dies cingles (aquesta última amb una ridícula participació) que són proves que no entren en el reglament UCI, però que amb una bona injecció econòmica al darrera, son les principals vies de coneixament del nostre esport a la població.


Potser estem en un canvi de cicle, i l'única manera de poder córrer en BTT serà en proves organitzades per empreses privades, que són les que realment tenen incidència als mitjans, i per tant més efecte sobre els esponsors. El cert, és que tal i com està el panorama, les curses que no tinguin una empresa privada al darrera, sigui ocisport, RPM o octagon tenen un futur incert, i això provacà que els preus de les inscripcions pugin, i es paguin 150€ per correr 3 dies, i fins a 1900€ per corren 5 o 6, això si, almenys amb 1900€ t'alimenten.... però això tampoc justifica aquests 1900€, que de ben segur menys de 800 són els que costa realment la prova...
A Italia, per exemple, proves de 8 etapes, costen 400€, i no els 1900€ que costen a Espanya.