Endomondo

Ja fa temps que des del Baix Ter tractem d'estar al dia a nivell tecnològic, tractant de treure el suc de tots els aparells que ja tenim al nostre abast. Les passades festes sembla ser que el tió i els reis s'han portat béamb els nostres socis i ha caigut més d'un GPS que ja va servint per anar compartint rutes, així com per deixar constància del recorregut i poder fer bones previsions a l'hora de planejar entrenaments i sortides.
Però com deiem al principi, tractem de treure tot el suc als aparells que ja disposem, i donat que el GPS és un accessòri encara prou exclusiu, us tornem a parlar de l'Endomondo.
Endomondo és una aplicació per a Smartphones, disponible per a molts dels telèfons que existeixen al mercat, donat que és compatible amb les plataformes més conegudes com els iPhone o els telèfons amb S.O. Android, Symbian, Blackberry i Windows Mobile, tots aquests sempre i quan el dispositiu compti amb GPS integrat. Si entreu a la botiga i/o secció d'aplicacions del vostre dispositiu, segur hi trobeu l'aplicació, és gratuita!!
En el meu cas, tinc descarregada l'aplicació per a iPhone, i encara que segueixo en periode de proves, us puc avançar que va de conya! Hem sortit avui a rodar en plan tranquil, per estirar una mica les cames i pendents del telèfon per veure com progressava. Fa les funcions més bàsiques d'un contaquilòmetres: velòcitat, velòcitat mitjana, distància, duració de l'exercici i fins hi tot es pot sincronitzar amb un sensor de pulsòmetre mitjançant bluetooth (Polar disposa d'aquests sensors compatibles) fent que tinguem en un sol aparell Telèfon + GPS + Pulsòmetre.
D'altra banda, un cop es puja el track gravat al lloc web d'Endomondo mitjançant l'internet del telèfon, es pot visualitzar totes les dades a l'ordinador, compartir-les, exportar el track per pujar-lo a Wikiloc, etc. Fins hi tot podeu configurar l'aplicació per a sincronitzar-la amb els vostres comptes de Facebook i Twitter per a compartir automàticament els vostres tracks amb tots els vostres amics.
Com veieu, podeu seguir treient el suc al vostre telèfon sense deixar de pedalar!!