La VolCat des de dins


Com be sabeu aquests tres últims dies he estat participant a la Volcat, a Lleida, on després de 3 dies de dura competició he aconseguit pujar al 3r calaix del podi.

La meva VolCat ha estat caracteritzada per les remuntades, en les 3 etapes, ja que en totes elles he estat mal col·locat a la sortida, per un o altre problema.1a Etapa.


Abans de començar problemes amb la cremallera del maïllot, em col·loco malament a la graella, el 150, i durant els primers 10 quilòmetres em trobo força embús.

Del km 20 al 45 remonto més de 35 posicions sempre tirant al davant dels grups en què anava.

En els trams de baixada sóc molt superior als rivals, i ho aprofito per anar abançant de grup.

Finalment entro 63è de la general i 4rt sub-23, però amb unes diferències extremadament grans pel tipo d'etapa de que es tractava, ja que no hi havia cap pujada molt important.


2a Etapa.

Després de tota una nit de pluja, fa molta mandra sortir, i fins poc abans de l'hora de la sortida no em col·loco a la graella per no mullar-me.

Surto tranquil, ja que es tractava d'una etapa llarga, (tot i que ens vam estalviar 12km degut al fang i la pluja).

Als llocs amb bastant de fang la roda de darrera no tracciona, i no puc apretar.

Al km 9 comença una pujada de 15 km, on aprofito per augmentar un ritme, al qual ningú em pot seguir. El 3r classificat de la 1a etapa em veu passar, però al cap de 2 curves ja em perd de vista. Em situo 3r, i apreto al màxim per retallar els 4 minuts que em portava de la 1a etapa.

Després d'una pujada enfangada, baixo al límit, passant fred, i juntament amb el 1r de categoria open som els encarregats a tirar fins iniciar el següent port. Allà hi havia la Montse (que m'ha avituallat durant les 3 etapes), i em diu que tinc el 2n Sub-23 a pocs segons.

Durant le pujada m'exprimeixo al màxim però no l'aconsegueixo atrapar, les forces comencen a fallar. A l'última baixada i últims km vaig "a tope", havia de treure temps al rivals de darrera.

Durant aquesta baixada adelanto 4 o 5 posicions absolutes, i atrapo el 2n sub-23. Arribo amb ell a la meta. 45è absolut i 3r sub-23. Les diferències correctes pel tipo d'etapa que es tractava.
3a Etapa.

(A la 2a etapa havia tret unes diferències importants als preseguidors, i a la general sub-23 estic siuat al 3r calaix del podi amb marge suficient per afrontar la 2a etapa. 10minuts respecte el 4rt i 13 respecte el 5è.)
Abans de sortir problemes amb el fre davanter. Em frena una mica la roda, i mirem de sol·lucionar-ho, però no ens en sortim.
Com sempre arribo tard a la graella, i aquesta vegada si que hem perjudica greument, ja que el km 2 ens trobem un tram de 1km de còdols de riu on el pilot queda molt fraccionat.

Tinc tots els rivals al davant, i tot i tenir marge, em començo a posar nervios ja que les sensacions no són bones, i tinc una petita caiguda al km5.

Després de 25km, perdo 4 minuts respecte el perseguidor a la general, i si les coses no canviaven perdria el 3r lloc i fins i tot el 4rt.

A l'avituallament paro, netejo cadena i frens, ja que el fang era molt enganxós, i a partir d'aquí una pujada de 20km +1000m de desnivell, on començo amb un ritme molt elevat, ja que la posició que portava en aquell moment era ridícula. Arribo a dalt fos, però content de l'ascenció, ja que tot i no veure el rival sub-23, abanço més de 35 posicions i recupero uns 5 minuts a la majoria de corredors.

Baixo el màxim, però no ho faig be, ja que estic "cuit". Arribo a meta 52è, 4rt sub-23, davant de qui hem podia prendre el podi, tot i que no se on l'adelanto.

Després dels 3 dies de BTT, amb molt de fang, aconsegueixo el podi sub-23 (dels 9 que vam començar la prova, els últims classificats de cada etapa han abandonat en la següent), i 45è a la

general, que tenint en compte el nivell, ja estic content.

L'any que be, més i millor.