24doce

Aquest cap de setmana, malgrat la previsió de pluja, hem vaig desplaçar fins a Moralzarzal per disputar les 24hores amb BTT.


La prova havia canviat de dates respecte l'any anterior (que s'havia disputat l'últim cap de setmana de Juny), i tal com diuen els refranys, "en Abril lluvias mil" i "el Maig cada dia un raig", i així va ser.


Malgrat la previsió de pluja al llarg de la setmana, la prova no es va aplaçar, i va començar puntualment a les 12h del dissabte.


Abans però, des del divendres a les 16h, vam haver de passar un calvari per poder instal·lar-nos, ja que ens feien fora de tot arreu. Un cop instal·lats a la furgo, l'endemà el matí ens van tornar a fer fora, i finalment vam haver de situar-nos fora del recinte sense cap carpa, amb la furgo.Pel que fa estrictament la cursa, dir que vaig començar molt tranquil, rodant a 45min per volta en 30a posició de 55, en un circuit que hi havia fang, molta aigua, però que era 100% ciclable.

Les dues primeres voltes vaig anar molt en cuidado de no mullar-me, ja que hem quedaven moltes hores, però vaig veure que era impossible. A mesura que passaven les voltes el circuit s'anava fent impracticable, jo anava augmentant el ritme, i els temps es mantenien en 45minuts.

A les 3h ja hem vaig situar 20è, i vaig fer una petita parada per canviar mitxons, i agafar alguna eina (3minuts), i vaig seguir, però amb menys de 20minuts ja tornava a tenir els peus com un ànec, el circuit estava enfangadíssim, i ple d'aigua, començava a ser impracticable.

A la 7a volta, després de 5h 30minuts, quan rodava en 13ena posició, vaig decidir plegar, era absurd continuar.

Havia d'escollir entre acabar (trancant la bici de dalt a baix i estar una setmana la llit per recuperar-me del costipat) i abandonar abans no fos massa tard.


No tenia sentit continuar pedalant sol. La gran majoria d'individuals vam abandonar. Una cosa és fer un relleu de 2h i quan acabes poder-te dutxar i canviar-te de roba, i l'altre estar 24h sense poder-te aixugar i en prou feines canviar-te de roba...


El cert, és que hores d'ara encara estic el 100% segur que vaig escollir l'opció correcte. Malgrat tenir moltes ganes de completar unes 24h amb btt amb un bon resultat, no era el millor dia.

El circuit s'anava fent impracticable a mesura que passaven les voltes, el fang, en ocasions, arribava fins a tocar la forquilla, i l'aparició de pluja era imminent.

Per què us en feu una idea, el 1r classificat individual va fer només 23voltes, (més d'una hora per volta) la qual cosa demostra lo impracticable que devia ser el circuit durant les hores de carrera que jo ja no hi era. El 1r equip (4pers) va fer les primers voltes amb 30min, i les últimes ja tardaven més d'una hora.


El cert és que a part de acabar decebut per haver d'abandonar, no per males sensacions, ni per avaria, sinò perquè en una cursa de 24 s'ha de tenir el cap fred, i tenir seny, vam acabar molt emprenyats amb l'organització de la prova, i era un malestar general.

- Alhora d'instal·lar-se cadascú a la seva carpa, ningú hi podia accedir amb el cotxe, sinò que havies de transportar totes les coses més de 400m caminant sota la pluja. (ho veieu normal??)

- Els competidors individuals no podiem tenir acompanyant; o be teniem una carpa vigilada que no hi podia entrar l'acompanyant o be una carpa sense vigilar on l'acompanyant s'hi havia d'estar les 24h perquè no et robessin les coses. (Allà Madrid no entenen això de acompanyants acreditats...) A més alhora d'avituallar-nos, haviem de sortir del circuit per una punta, i fer un bon troç abans de arribar a la carpa.. com si anèssim sobrats de forces...

- En les 7 voltes que vaig fer el circuit no vaig veure el mínim moviment per part de l'organització per modificar el circuit i fer-lo més ciclable. Perquè us en feu una idea el circuit transcorria per corriols laterals a pistes amples, i pel mig de prats. (què costava passar per l'altre punta del prat on no hi havia fang o per la pista, que almenys s'hi podia anar amb bici?)


(les fotos són fetes a les 5h de cursa 1h abans que caigués una important tromba d'aigua, que ho va acabar d'enfangar tot encara més, però no són ni mol menys les zones més enfangades del circuit)