Bi6000 en 2 Etapes


Aprofitant la pausa en els exàmens, aquesta setmana vaig anar a fer la bi6000, en 2 etapes consecutives, per tal de començar a preparar seriosament la Ironbike.
A més, la ruta la vaig fer sense cap ajuda, així que tot el material necessàri pels 2 dies l'havia de dur en una motchilla on cada gram era important.

ETAPA 1:
Hem desperto a les 5.30, arribo a Camprodon, i a les 7.03 començo la ruta. Al llarg del dia m'esperaven 4 ports, 3 de gran desnivell.
En el primer port del dia, faig una pujada bastant cómode, pero a la baixada hem trobo molt de fang i pedres humides; al·lenteixo el ritme per tal de conservar la mecànica i no mullar-me massa, perquè encara hem queden 240km.
El segon port, el Coll D'Ares, combina asfalt, corriol, i pista ampla. S'hem fa bastant dur, ja que hi ha força canvis de pendent, i el terreny és complicat.
Un cop fet els dos primers ports del dia (la 1a etapa pels que ho fan en 4 dies) arribo Molló, on faig un entrepà al bar del poble, i a les 12.15 torno a agafar la bici per encarar els dos últims ports del dia.
Els dos ports que hem queden són llargs, i durs, però de molt bon fer. Són pistes amples, sense asfaltar, però que hi passa gairebé qualsevol cotxe.
Després de fer el primer dels 2, arribo a Setcases, amb un molt bon ritme, ja que la llarga baixada m'ha permés pujar la mitjana del dia.
A Setcases faig un altre entrepà, i abans de les 3 inicio l'últim port, el sostre de la bi6000 amb 2060m d'alçada, el qual me l'agafo amb calma, ja que vaig sobrat de temps, i així hem guardo forces per l'endemà.

A dalt el port, hi ha molta humitat, i cau alguna gota. Hem trobo 3 cotxes tipo Dakar, que perden més temps fotografiant les vaques....


(El cert és que hi havia infinits vadells i poltres al llarg de la ruta.. molt macos, però les mares estaven més defensives....Durant els 2 dies he d'apartar més de 15 vegades els animals del camí, algún cop m'aparten ells a mí...)


La baixada, igual que l'anterior, es fà tranquil·lament a 55km/h, sense correr riscos, però en el tram final, un cop canvio de camí, hem trobo algún cable el·lèctric al mig del camí, HAURIA D'ESTAR PROHIBIT, si res més no senyalitzar-ho amb un bon cartell!
Finalment a les 4:40 arribo a Ripoll on faig nit.
durant el dia busco gasolineres per natejar la bici, però en cap de les 3 que trobo hi ha per natejar la bici. Finalment baixo 5km de carretera direccio Ripoll, i allà, sense renta-cotxes, natejo la bici a base d'emplenar els bidons...

Total Etapa:
125km (+10km extres per anar a rentar la bici)
15,2km/h de mitjana
8h:15min pedalant
9h:38min des de la sortida.
3650m D+.








ETAPA 2 :
Mirant el perfil de l'etapa sembla que ha de ser més suau que l'anterior.
Començo amb baixada, pero de seguida comença el coll d'en Jou, una pujada emporlanada de bon fer. La baixada és molt llarga, i arribo a Ripoll amb una mitjana de 18km/h.
Allà faig una de les moltes parades tècniques, que faig durant els 2 dies, per engrassar la bici i carregar d'aigua.
Sortint de Ripoll hem trobo un paisatge totalment canviat al del 1r dia. Vegetació molt més densa, molta pedra, i molts de rierols a atravessar.


El Coll de Milany, que no havia de presentar cap dificultat pel seu desnivell s'hem fa etern; l'ascenció és molt trencacames que combina pujades impossibles, amb petits descansos. El cami és ple de pedres, i està ple de trancants, la qual cosa dificulta la navegació.
A mesura que hem vaig acostant a dalt el port, la vegetació és més densa, i en alguns trams molt similars a la fageda d'en Jordà, durant l'ascenció atravesso més de 15 rius, d'amplada considerable (6 o 7metres). Els últims km, són inciclables, el fang m'arriba a les orelles!! Evidentment els talls de fang els faig a peu, no hem ve de 5minuts, però si que hem molesta molt perdre el temps i les froces d'aquesta manera.
La baixada fins a St. Joan de les Abadesses torna a ser de pista bona, amb algún "repetxo" la qual cosa hem tranquil·litza una mica.
A St. Joan menjo una mica, amb un grup de francesos ciclistes al costat, els quals venien a fer la via verda fumant puros.... i hem disposo a fer els últims 30km, amb un dels colls més durs, el coll de Pal. Abans de sortir del poble, vaig a la gasolinera pero... res! allà ningú renta els cotxes (no hi ha ni manguera ni renta-cotxes automatic, a cap gasolinera de les que vaig veure)


Començo l'últim port, s'hem fa etern, aquesta vegada més que per la dificultat del camí és pel cansament que porto acumulat, però també pel fort pendent del port.


Finalment arribo a Camprodon a les 5:45.




Resum Etapa 2:

115km

13.7km/h de mitjana

8h:05min pedalant
9h:35min des de la sortida.
3250m D+.